2015. július 23., csütörtök

Gyapjú neszeszereket a natúrkozmetikumoknak!

Otthon elkészített natúrkozmetikumaink – ellentétben szintetikus anyagokból, és különféle szintetikus stabilizátorokkal ellátott társaiktől – egyik hátránya, hogy rosszul tolerálják a nagy meleget. Ez annyit jelent, hogy általában max. 25 fokon szükséges tartanunk őket, így biztosíthatjuk, hogy megőrzik minőségüket. Főleg a zsíros készítmények, és a shea habok roppant érzékenyek, melyek nincsenek emulzióban.

Natúrkozmetikumaink ezen tulajdonságai miatt nagyon fontos, hogy a nyári hőségben biztosítsuk számukra az állandó hőmérsékletet. A lakásban például a hűvösebb helyeken kell tartanunk őket, sőt, a legnagyobb melegekben be kell vetnünk a hűtőszekrényt is!

Ám mi van akkor, ha nyaralni megyünk, vagy ha egész napra elmegyünk strandolni, és még erre a rövid időre sem szeretnénk megválni kedvenc popsikenőcsünktől, vagy kézkrémüktől...:)

Ekkor vetjük be a gyapjú neszeszereket! :) (A gyapjú természeténél fogva nagyszerű hőszigetelő anyag. Jól véd a meleg, és a hideg ellen is.) Az ám, de milyeneket! Természetesen csak kézzel font, vastag gyapjúfonálból készült darabokat. Fontos, hgy valóban jól hőszigeteljenek, és hogy illeszkedjenek otthon készült kozmetikumaink "arculatához" is, vagyis a natúr szellemiségnek megfelelően készüljenek. Ezen szellemiség jegyében készültek a "Hurkacuccok" kézzel font gyapjú fonalai is, és ezen fonalakból készültek a képen látható neszeszerek is. :) (Melyek egyébként a téli hidegben is igen jól használhatóak, és jó védelmet nyújtanak készítményeinknek.)

Gyapjú neszeszer

Gyapjú neszeszer



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése