2015. július 12., vasárnap

Geránium illóolaj, mint megoldás a kullancsokra...;)


Vajon tényleg lehetséges, hogy a kullancsok elűzésére is létezik hatékony illóolaj? És vajon tényleg lehetséges az is, hogy ennek az illóolajnak még kellemes illata is legyen? A válasz: igen! És ez az illóolaj nem más, mint a geránium. :)

Hogy én ezt honnan tudom? :) Egy számomra nagyon kedves hölgy hívta fel erre a figyelmemet, aki egyébként a kutyáját "védte" geránium illóolajjal a kullancsok ellen. :D A kutya annyira nem volt ettől boldog, ám én annál inkább. Szeretem a geránium illatát.

Persze egy kicsit kutakodtam is a neten, hogy megtudjam, vajon ember esetében is hatásos-e ez a védekezés. Kiderült, hogy több "kompetens" oldal is ajánlja ezt az illóolajat a kullancsok elűzésére (andio.hu például). Ahogyan írták: naponta 1-2 csepp a csuklóra és a nyakszirtre hatékony védekezést jelenthet azok számára, akik fokozott kockázatnak vannak kitéve.

Ha szeretnéd kipróbálni, hogy valóban hatékony-e ez az illat a kullancsok ellen, akkor sok szeretettel ajánlom neked gerániumos szappanjaimat, amelyek újak a juhtejes szappanjaim palettáján. Ha most kérsz belőlük, akkor 2 db vásárlása esetén 5 ml geránium illóolajat is adok ajándékba hozzájuk!! :) Rendelés: juhtejszappan@gmail.com; vagy: http://www.meska.hu/ProductView/index/1194717 (kérlek, hogy amennyiben mindkét szappant megvásároltad, akkor az üzenet a készítőnek részbe írd be, hogy kéred az ajándék illóolajat is!)

(Figyelem: a töményen használt illóolajak az erre érzékeny egyéneknél ritkán allergiás reakciót válthatnak ki a bőrön (bár a geránium kevésbe...), ezért használat előtt mindig végezzünk bőrpróbát! Várandós nők ne használjanak geránium illóolajat! És persze itt is igaz, hogy a geránium kullancsriasztó hatása nem evidence-based, hanem csak a jó öreg tapasztalat...;) )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése