2014. augusztus 29., péntek

Lemosható hajbalzsam készítése otthon

Házi készítésű játékok fából


Ígértem, hogy teszek képeket a fajátékokról, hát íme, itt van egy: :)

házi készítésű fakockák

 Érdekes alakú, különböző méretű fakockákat, illetve különböző méretű korongokat vághatunk nemcsak meggyből, de fenyőből, akácból is, és minél többféle faanyaggal találkozik a gyerkőc, annál jobb, mivel annál jobban finomodnak az érzékei. :) Érdemes először géppen átcsiszolni őket, egészen simára, majd kézzel, vagyis csiszolópapírral is lecsiszolni. Ha tartóssá szeretnénk tenni ezeket a játékokat, és azt szeretnénk, hogy ne barnuljanak meg, akkor lenolajkencével is átkenhetjük őket.

Hajbalzsam házilag


Régóta vágytam már egy hajmosásnál használható, lemosható hajbalzsam receptre, és most vére volt egy kis idő elkészíteni is...

Közzé is teszem gyorsan! :)

Íme:
 1. rész:
6g shea vaj
3 g kakaóvaj
3 g kókuszolaj
2 g jojobaolaj
2 g búzacsíra olaj
3g körömvirág olaj
1 g dióolaj
1 mokkáskanál lysolecitin

2. rész
1 csepp E vitamin
2 csepp panthenol
illóolaj

Az 1 részt kb 40 fokos vízfürdőn összemelegítjük, ha kész, akkor a vízfürdőről levéve hozzáadjuk a 2. rész anyagait.
Illóolajokat tehetünk bele annak megfelelően, hogy milyen esetleges problémával kűzdünk. Száraz haj esetén például jó az orvosi levendula. Zsíros haj esetén a citrom, a teafa és a vadlevendula. Ha ekcémás a fejbőrünk, akkor használhatjuk rá pálmarózsa, orvosi levendula, teafa egyvelegét. Ha pikkelysömörrel kűzdünk, akkor tegyünk rá a teafa, vietnámi eukaliptusz, eukaliptusz radiata és a vadlevendula keveréket.

Forrás: Feller-Tobai: Aromareneszánsz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése