Az alábbi recept alapján készült olvasztott csoki a mi vészhelyzet édességünk. Ha süt a nap, esik az eső, vagy fúj a szél, ez mindig jól jön. Lehet tunkolni, kenegetni :), mártogatni, két darab natúr keksz közé rakni, sőt, még torták, illetve sütemények bevonására is alkalmas.
Hozzávalók:
1 tábla minimum 60%-os étcsokoládé
habtajszín
xillit
Vízgőz fölött a csököládét a tejszínnel megolvasztjuk. Én kockákra szoktam szedni a csokit, és annyi tejszít öntök rá, hogy kb ellepje.
Kap még 2 kanál xillitet, mert e nélkül az én Bendém nem eszi meg az étcsokit, sajnos. Márpedig mást nem kap...:) A xillit meg még jót is tesz a fogaknak, de azért érdemes óvatosan bánni vele, mert nagy mennyiségben igencsak aktiválhatja a bélműködést. :)
Jó étvágyat hozzá! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése