2011. szeptember 14., szerda

Gerániumos rózsaszínű szívecskék és ötszínszappan

Nem bírtam ki, hogy ne készítsem el ezeket a kissé "csöpögős" szappanokat. Hiába, a geránium megihletett...:)




Az elkészítési mód Gabi barátnőm ötlete volt: a szappanmasszát egy nagyobb, laposabb formába kell kiönteni, és 24 óra múlva egyszerűen kinyomkodjuk a különböző mintákat sütiformákkal. Ha jó állagú a masszánk, akkor a maradékot még egyszer ellapíthatjuk, és kiszaggathatjuk, vagy egyszerűen kézzel alakítunk belőle különböző formájú szappanokat.

A szappanok egyébként tejsavó alapúak, olivaolajat, pálmaolajat, ricinusolajat és shea vajat tartalmaznak, a trace-be pedig mézet tettem. Rózsaszín agyaggal színeztem, és vagy 5 ml geránium olajat adtam még hozzá. Illatoznak is rendesen! :))



Ezek a színes szappanok kb 3 napja készültek. 5 féle színezőanyagot kevertem a masszához, kicsit örvényesre próbáltam csinálni, szerintem egészen örvényes is lett. Sajnos a kép nem túl jó, majd napfényben is csinálok róluk, hogy jobban érvényesüljenek a színek.
Használtam kakaót, kávét, paprikát (termelői, nem bolti), cink-oxidot, zöld agyagot. A szappan pedig olivaolajból, kókuszolajból és ricinusolajból áll, a trace-be még jojobaolajat öntöttem. Illatot nem kapott, mert a kakaónak (a holland kakaópornak mondjuk) nagyon jól megmarad az illata.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése