2011. augusztus 30., kedd

Fürdőlabdák, avagy hibajavítás Eszter módra (1. rész)


A múltkori bejegyzésemben írtam, hogy a levendulavizes-olivás szappanmasszám vége túlságosan pudingos-kemény volt már ahhoz, hogy szépen formába tudjam önteni. Átmenetileg, 24 órára beleöntöttem ezt a maradék masszát egy fa tömbformába, majd 24 óra után kivettem, és kézzel formáztam, a képen látható labdák lettek belőle. A felső három levendulavirágos-zabpelyhes, az alsó kettő pedig körömvirágkrémes, igazi krémszappan. :))
Egészen más érzés kézbe fogni, és formázni a nyers szappanmasszát, mint a kész szappant (a melegen készült szappanok esetében például), az előbbi sokkal rugalmasabb, simulékonyabb, puhább még, a kész szappan viszont - főleg kihűlés után - ridegebb, darabolódik, nehezebben alakítható. Egyébként igazán jó élmény kézzel formázni a szappant, akár nyers még, akár nem, ezek a golyók sokkal közelebb is állnak a szívemhez, mint azok a szappanok, amelyek formában, érintés nélkül készültek. A felületüket azért majd még szebben is el lehet dolgozni.
Ezt a kézzel formázás vonalat majd viszem is tovább, csak idő kérdése...az "időről" meg persze senki sem tudja, hogy mennyi adatik...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése