2014. október 24., péntek

Hogyan készíthetünk még különleges szappanokat

Szappanreszelék

Szappanvágó kések

Vásárolhatunk például különböző szappanvágó késeket. Én is vettem...miért jók? Alapvetően azért, mert a szappanszeletek oldalát ezek segítségével még véletlenül sem vágjuk ferdére. Ezen kívül, szappanvágó kést használva a szappanokon lévő minta sem mosódik el, amit sima késsel való vágásnál oly sokszor tapasztalhatunk. Lehet kapni sima, és hullámos szapanvágó kést, melyekhez, ha szerencsénk van, még szappanvágó/kiöntő ládát is vásárolhatunk. A láda megléte, és használata egyébként ugyancsak abban segít, hogy egyforma szappanszeleteket kapjunk a vágás során.



Ám a szappanvágó késekhez, főleg a hullámoshoz nem könnyű jó áron hozzájutni. Mi van akkor tehát, ha nincsen hullámos szappanvágó késünk, de nagyon szeretnénk, hogy szappanjaink széle szép, hullámos legyen? A probláma megoldása minden konyhában ott van... ilyenkor egyszerűen elegendő, ha a hullámosítani kívánt széleket végigúzzuk egyszer egy nagylyukú sajtreszelőn...és már készen is van!

És mi legyen a szappanreszelékkel? Nehogy kidobjuk!
Egyrészt, ha jó illatos, akkor egy kis organza tasakba rakva, a lakás kritikusabb részeiben jó szolgálatot tehet. A másik felhasználási mód pedig, hogy a szappanreszelékből szappangyurmát készítünk. Megjegyzem, ez utóbbi most ideális, hiszen ebben a párás időben a szappanreszelékünk sokkal kezesebbé válik a gyúrást illetően...:/

Hullámos szappanok készítése sajtreszelővel





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése