2014. május 13., kedd

Színes tavaszi saláta

A csodás tavasz, mintha csak most kezdődött volna el, és máris május van...Nálunk most van ideje annak, hogy felszámoljuk a retket és a salátát a kertből. Ez esetenként nagy mennyiségű zöldséget jelent egyszerre, amit valahogy fel kell használni. Én egy nagyon egyszerű salátát szoktam készíteni belőle, ami elég kézenfekvő, könnyű elkészíteni, és általában hirtelen minden megvan hozzá itthon.

- 2 nagy marék retek
- 2 db fejes saláta
- 4 db újhagyma
- ízlés szerint só, ami lehet fokhagymás is
- 1 teáskanál almaecet
- 2-3 evőkanál olivaolaj

Az egészet egy nagy tálba halmozzuk, összekeverjük, és gyorsan elfogyasztjuk.



Ezen kívül, még a beígért viharos idő előtt érdemes leszedni a bodzát is. De nem kell ám mindíg az unalmas bodzaszörpöt készíteni belőle! A bodzát nyugodtan összepárosíthatjuk egyéb, szörpkészítésre alkalmas virágokkal, vagy gyógynövényekkel.

Például akácvirággal:


Citromfűvel:

 Valamint mentával:


Az alaprecept itt: http://hazimanufaktura.blogspot.hu/search/label/bodzasz%C3%B6rp található. :) A receptnek megfelelően, a bodzavirág egy részét helyettesíthatjük a fentebb felsorolt növényekkel, így egy kicsit izgalmasabbá tesszük az uncsi bodzaszörpöt. :) Érdemes figyelembe venni, hogy akácvirágból önmagában is készül szört, citromfűből is, így ezekkel nem kell spórolni, és el tudjuk dönteni, hogy inkább a bodza íze, vagy a többi domináljon. A menta egy kicsit már erőteljesebb íz, én 2-4 szálnál többet nem tennék egy adaghoz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése