2014. május 9., péntek

A tó

A legújabb csatolmánya birtokunknak, természetesen az első ásónyomtól az utolsó kőberakásig Titusz műve. :)

Elkészítése nem igényel túl nagy mentális erőfeszítést, ám fizikailag annál nehezebb!
Ki kell ásni egy nagyobb gödröt, amit ráadásul teraszosra kell képezni. A mi tavunk a legmélyebb pontján kb 1 m-es. Ebbe a gödörbe bele kell passzintani az előtte méretre vásárolt tófóliát (a miénk 0,5 mm-es, az 1mm-es nagyobb tavakhoz való, kisebb mederbe behajtogatni nagyon nehéz, mert merev) majd vizet engedni bele. :) A teraszokra mi sóder tettünk, oda, ahová a növényeket terveztük kicsit vastagabb rétegben, hogy a gyökereknek legyen miben megkapaszkodni. A tó széle helyben kitermelt vörös homokkővel van kirakva, betonágyban. A vörös homokkő nem fagy el, és nagyon mutatós, illetve nálunk egyébként is ez az alapkőzet.
Aztán a halak érkeztek. Van néhány darab aranyhal, valamint kb. 20 darab Bendegúz és Titusz által a közeli horgásztóból kitermelt kárász is. Ez utóbbi haltömegek látványa kisfiamat elég gyakran arra ösztönzi, hogy a mi tavunkban is horgásszon. :) Ez nemcsak az ebéd szempontjából hasznos, de a 6 és fél éves gyereket is órákra leköti. :D És persze vannak már ebihalak is. :) Várjuk szeretettel a teknősöket is, ha valaki esetleg találkozna velük...
A növények is lassan elkezdenek betelepülni. Van sás, vizililiom, valamint több, számomra ismeretlen növény is. Azt mondják, hogy olyan növényeket érdemes betelepíteni a tóba, amelyeknek a rizómája nem szúrja ki a tófóliát. Így a nád például nem ajánlott.

És a képek:







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése