2014. szeptember 13., szombat

Gyapjú tasak házi szappanokhoz


Gyapjútasak használat közben





Gyapjú tasak szappanokhoz

Először is elnézést kérek a múlt hét vasárnapi bejegyzés elmaradásáért, sajnos technikai okok miatt nem tudtam bejegyzést közzétenni. Mostanra viszont már lecseréltük a kevésbé jól működő mobil internetünket, remélem, hogy ez az új beváltja a hozzá fűzött reményeket, és időtakarékosabban tudom használni az internetet.

Előző bejegyzésemhez visszakanyarodva egy gondolat erejéig...igen, a régi mosószappan úgy most, mintha új lenne. Nyilván ezt vártuk. Remélem, hogy a MI szappanjaink is ilyen időtállóak lesznek, mind fizikai valóságukban, mind szellemükben. :)

Elkészült végre a több héten át horgolgatott, hányatott sorsú, és mindíg félretett gyapjú tasak is! Régi gondolatom, hogy a nemezelés helyett milyen jó lenne horgolt szappantartó tasakot készíteni, ami talán több szappant is képes túlélni, és nem kell a gyapjút minden egyes szappan elfogyasztása után kidobni a szemétbe. A rengeteg szemét termelése ugye a szappankészítők világával nehezen összeegyeztethető...
A tasakhoz kifejezetten durva gyapjút kerestem, ami nem nyúlik meg olyan könnyen, hanem tartja magát, illetve ha kicsit durvábbak a szálak, akkor a mosdás/csutakolás is hatékonyabb vele, főleg, ha gyerekcsutakolásról van szó.
És miért is jobb a begyapjúzott szappan, mint a mezítelen? Hát azért, mert a szappant rendkívül jól felhabosítja a gyapjú, ezen kívül védi  szétázástól, valamint a gyerekek sokszor "pusztító" hajlamú kis kezeitől is. Ennek a tasaknak a segítségével tehát a gyerekek is bátrabban a kezükbe vehetik a még ily drága szappant is, és mosakodhatnak vele.
Az elkészítése pedig egyáltalán nem bonyolult, csak nekem tartott sokáig, mert Nimród nagyon aktív, és éppen az állandóan szemmeltartást igénylő időszakát éli. Tehát, csak meghorgolunk egy téglalap alakú darabot, akkorát, amekkorába kb belefér lehetőleg több, enyhén eltérő méretű szappan. Ezek után a széleket összehorgoljuk hamispálcával, majd a száját egy sorral beszegjük. A szálakat eldolgozzuk, és már készen is van!

A tasak éppen tasztelés alatt áll, így nem tudom még megmondani, hogy vajon tényleg kibír-e több szappannyi időt, illetve az is egy kérdés, hogy nemezelődés közben mennyire megy majd össze. Ez utóbbi azért fontos kérdés, mert ha nagyon összemegy, akkor már majd csak egészen aró szappanokat lehet beletenni...maglátjuk. :)








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése