2011. október 30., vasárnap

Szappanok a karácsonyfára

Arra gondoltam a minap, hogy miért ne lehetne finoman illatozó szappanokat (is) aggatni a karácsonyfára. Miután pedig leszedtük a fát, akár el is lehet használni őket.
Első körben készítettem egy kávés szappanmasszát (kecsketejből, olivaolajból, kókuszolajból és shea vajból és Segafredo kávéból). A már tesztelt, és bevált eljárás szerint (részlete itt) a kecsketej kb. harmadát, és a shea vajat is a végén öntöttem a masszához, így kevésbé károsodnak a kecsketej és a shea vaj értékes alkotóelemei. Az elkészült masszát kiöntöttem egy sütőpapírral bélelt tálcára, így:


A szappant betakargattam, úgy, ahogy kell, és vártam kb. 10 órát, amíg megfelelő állagú nem lett. Ekkor fogtam néhány mézeskalács szaggatót, és kiszaggattam a különböző formákat, és hurkapálcikával lyukat is csináltam rájuk.


Az egyik kis harangba próbaképpen befűztem egy darab fonalat, hogy prezentáljam a végcélt, íme:


Ilyeneket csinálok majd még, mert nagyon tetszenek!

1 megjegyzés: