2011. november 1., kedd

Levendulás szappan és zsályaolajos keverék aftára

Levendulás szappan

A jó öreg levendulás szappan új köntösben! A szappanok alapja levendulavíz, a felhasznált olajok pedig olivaolaj és kókuszolaj. A tarce-be saját készítésú levendula olajat tettem, és francia levendula illóolajjal spékeltem meg az egészet. Persze nem hiányozhatnak belőle a virágszirmok sem...azt azért el kell mondanom, hogy ezt a levendulás szappant egy blogolvasóm szponzorálta, még a nyár elején kaptam tőle egy nagy halom levendula virágot. Hááát, most lett belőle szappan. :) Köszi Zuella! :)



Zsályaolajos keverék aftára

Néhány hete megérkezett a Panarom zsályaolajam, és most elérkezett az idő, hogy keverjek magamnak belőle aromaterápiás olajat aftára. Mert sajnos amikor elkap valami nyavajás vírus, akkor mindíg van egy-egy, és utálom, nagyon fájdalmas. Ezt a keveréket használva a sebek pár napon belül begyógyulnak, és sokkal kevésbé fájdalmasak, mintha nem használnék rájuk semmit.
A zsálya illóolaj - megfűszerezve egy kis vad levendula és teafa illóolajjal - nagyon jól gyógyítja ezeket a kis sebeket a száj nyálkahártyán.
(A Panarom illóolajok pedig olyan minőségű termékek, amelyek bátran alkalmazhatóak akár belsőleg is. A többi, hazai forgalomban lévő illóolaj szájban való alkalmazását, vagy belsőleges használatát nem ajánlom!!)

Recept:

1-2 ml 70%-os alkohol
2 csepp zsálya illóolaj
1 csepp vad levendula illóolaj
1 csepp teafa illóolaj
4 ml desztilláltvíz

1 megjegyzés:

  1. Szia! Jövőre is vendégem vagy egy kupac levendulára! Szerintem a legjobb, ami történhet azzal a rengeteg virággal. Esetleg illóolaj, ha tényleg beújítasz egy masinát :)

    VálaszTörlés