2011. november 27., vasárnap

Tonhalkrém

Ezt most kivételesen nem a bőrötökre ajánlom, hanem a bendőtökbe! :)
Biztos sokan ismerik a margarinnal összekevert és megfűszerezett tonhalat, ami tényleg nagyon finom, de margarint azt ugye nem eszünk...így aztán ki kellett találnom erre a halkrémre egy egészséges alternatívát. Így született meg a következő recept:

-1 tonhal konzerv
-a felöntőlével kb. azonos mennyiségű extra szűz olivaolaj
-kb. 40g kókuszzsír (finomított, annak nincs kókuszíze)
-fűszerek ízlés szerint

A tonhalról leöntjük az olajat, és olivaolajjal helyettesítjük, ezek kívül hozzáadjuk az olvasztott kókuszzsírt, lestyánt és borsot. Az egészet jó alaposan összekeverjük, és betesszük a hűtőbe dermedni. 3-4 óra múlva éri el a megfelelő, kenyérre kenhető állagot. Frissen sült kenyérrel nagyon finom, szerintem.

1 megjegyzés: