2011. július 1., péntek

Levendulás citromfűszörp

A napokban egy kedves ismerős család járt nálunk, és hoztak ajándékbe citromfű szörpöt. Nagyon finom volt, és gondoltam, hogy én is készítek egy adaggal. Mivel még mindíg tombol a levendulaszezon, ezért elhatároztam, hogy a citromfű mellé levendulát is teszek. Az eredmény egy pikáns, és nagyon friss ízű ital lett!

Hozzávalók:

- 2 nagy marék citromfű
- 1 kis marék (vagy izlés szerint) levendula
- 2 liter cukor/nyírfacukor/fruktóz, vagy ennek a mennyiségnek megfelelő méz
- 2 liter víz

A vízben oldjuk fel a cukrot (vagy amit szeretnénk édesítőnek). A vizet nem kell forralni hozzá, oldódik hidegen is, legfeljebb, ha gyorsítani akarjuk az oldódást, akkor lehet picit melegíteni. Ha feloldódott a cukor, és kihűlt a víz, akkor beletehetjük a citromfüvet+levendulát. Ezt 2 napig állni hagyjuk, aztán leszűrjük, üvegbe töltjük, és mehet a hűtőbe.

Előtte:


Utánna:


2 megjegyzés:

  1. :) Ki fogom próbálni a levendulás változatot!

    VálaszTörlés
  2. Hihi :)) Teszek neked félre levendulavirágot hozzá! És köszi a citromfűszörp receptet! :D

    VálaszTörlés