Hozzávalók:
- 2 nagy marék citromfű
- 1 kis marék (vagy izlés szerint) levendula
- 2 liter cukor/nyírfacukor/fruktóz, vagy ennek a mennyiségnek megfelelő méz
- 2 liter víz
A vízben oldjuk fel a cukrot (vagy amit szeretnénk édesítőnek). A vizet nem kell forralni hozzá, oldódik hidegen is, legfeljebb, ha gyorsítani akarjuk az oldódást, akkor lehet picit melegíteni. Ha feloldódott a cukor, és kihűlt a víz, akkor beletehetjük a citromfüvet+levendulát. Ezt 2 napig állni hagyjuk, aztán leszűrjük, üvegbe töltjük, és mehet a hűtőbe.
Előtte:
:) Ki fogom próbálni a levendulás változatot!
VálaszTörlésHihi :)) Teszek neked félre levendulavirágot hozzá! És köszi a citromfűszörp receptet! :D
VálaszTörlés