2014. december 7., vasárnap

Nemezelt szappanok karácsonyfadísznek...is...

Sokszor felbukkanó, visszatérő ötlet a szappankészítők körében a szappanok nemezelése. Szerintem csodajó dolog nemezelt szappanokat készíteni, mivel az eredmény nemcsak szép, hanem hasznos is. Most, hogy közeleg a karácsony, akár ötvözhetők is azok az okok, melyek miatt ezeket a tárgyakat elkészítjünk.

Először is: szép, és egyedi díszítő elemei ezek a szépségek lakásunknak. Ha karácsonyi stílusban ügyeskedünk, akkor fontos elemei lehetnek házunk ünnepi díszítésének. Készíthetünk például gömböket, melyekre nonfiguratív elemeket tűnemezelünk, de akár lehet rajtuk kis karácsonyfa, vagy szaloncukor is. Ha összefűzzük a gömböket, akkor a hóesésre emlékeztető fűzért kapunk, ami a színesre festett, vagy fával bevont fal előtt nagyon szépen mutat. :) Sajnos az illatok alig-alig tudnak érvényesülni a gyapjún keresztül, így ezekkel az elemekkel csak úgy tudunk operálni, ha a már benemezelt szappanra cseppentünk néhány csepp fahéjat, ánizst, szegfűszeget, vagy narancsot.

Másodszor: lehet belőlük akár karácsonyfadísz is. Ebben az esetben egyedül a szappanok súlyára kell odafigyelnünk. Ha például gömböket gyúrunk a szappanokból, akkor ezek ne legyenek túl nagy méretűek, különben lehúzzák a fenyőágakat. A fára is lehet fűzért készíteni, melyet aztán karácsony után a fürdőszobában is hasznossá tehetünk, immáron szappan mivoltát kidmborítva.

Harmadszor: mindezeket ajándékba is elkészíthetjük, és garantált, hogy akár gyerek, felnőtt a megajándékozott, örülni fog neki. :)


Nemezelt szappanok karácsonyfadísznek

Nemezelt szappanok karácsonyfadísznek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése