2012. március 24., szombat

Anti-aging krém

Hát hiába, ahogy megy az idő, bizony a ránctalanításra, bőrfiatalításra is gondolni kell. A szemránckrém receptjéből kiindulva, illetve azt továbbfejlesztve született meg ez a krém, így az arcra, a nyakra, és a szem környékére is bátran használható. Nem vizes, inkább olajos krém, erős, intenzív illattal. Aki kevésbé szereti az olajos krémeket, az próbálkozhat azzal, hogy a vajakból többet, az olajokból pedig kevesebbet tesz bele. A másik praktika pedig az, hogy a vizes bőrre visszük fel a krémet, segítve ezzel annak gyorsabb felszívódását. :) Aki pedig diszkrétebb illatfelhőt szeretne maga körül, az nyilván kevesebb illóolajat tegyen bele, vállalva persze ezzel azt is, hogy a hatás is kevésbé lesz látványos...

És a recept:

- 1 ek mangóvaj
- 2 ek sheavaj
- 1-2 ek a következő olajok keverékéből: vadrózsaolaj, argánolaj, szőlőmagolaj és sárgabarackmegolaj
- 4 csepp rózsafa -, 3 csepp levendula - és 5 csepp pálmarózsa illóolajok. (Az olcsóbb és higitott illóolajokból ugyanazon illathatás elérése érdekében többet kell beletenni, de persze ugyanazt a bőrre gyakorolt hatást sajnos akkor sem érjük el. Én a "Panarom" illóolajokat ajánlom.)
- E vitamin (kb negyed mokkáskanál)

Az elkészítés hasonló az itt leírtakhoz. A tégelybe öntés után azonnal tegyük hűtőbe, hogy ne ikrásodjon, viszont hosszú távon nem kell hűtőben tartani, nem romlékony.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése