2012. november 24., szombat

Tippek bőrápoláshoz

Vannak, akik nem szereik olajjal kenegetni a bőrüket. Hiába minden próbálkozás, a legjobb minőségű bázisolajok, nem szeretik, na. Olyan macera használni, a mennyiséget sem tudják szabályozni rendesen úgy, hogy önteni kell a kezükre, illetve a kéz maga is úszik az olajban, mire az egész testet sikerül bekenni. A prémium minőségű bázisolajok (lásd pl.: Panarom) használatát pedig nem szabad feladni, főleg így tél közeledtével, valamint a gyerekeinknél. Egy egyszerű módszerrel azonban mindezt a kényelmetlenséget elkerülhetjük, és még vígan futkározó gyermekeinket is sikerülhet néha "testápolnunk" ezzel a módszerrel: tegyük az olajat, vagy az olajkeveréket pumpás flakonba! Nagyszerűen működik! :)

Egy recept nekünk:

Egy-egy rész búzacsíraolaj+ szőlőmagolaj keveréke 1/4 rész argán olajjal. és egy mokkáskanál mézzel. A mézet úgy oszlathatjuk el az olajban biztonsággal, hogy kb. 50 fokig melegítjük az olajkeverékünket. Minden használat előtt fel kell rázni!


Gyerekeknek a "nyálkás-vírusos napokra":

Sárgabarackmag olaj+orbáncfű olaj+ szezámolaj+ körömvirágolaj keverékébe a következő illóolajokat cseppentjük: citrom, rózsafa, angyalgyökér, narancs, levedula super,  néhány csepp eukaliptus citriodora, vagy radiata, valamint kakukkfű (geraniol, vagy linalool fajták csak!!).




A másik tipp: a sós víz. Ilyen egyszerű. Nagyon jól tisztít, regenerál, kiegyensúlyozza a faggyúmirigyek működését, és nem utolsó sorban elindítja a késztetést a sószappan megalkotására...de ez még a jövő zenéje. :)
Az oldat sótartalmát akár 30%-ig is emelhetjük, lévén a Holt-tenger sótartalma is 25-30%. Ez a gyakorlatban 30g sót jelent 100g ioncserélt vízben.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése