2015. április 25., szombat

Bőrfeszesítő hidratáló krém

Itt a jó idő, tagadhatatlanul közeleg a nyár. :)

És ha nyár, és meleg, akkor bizony el kell kezdeni rendbeszedni a hosszú és száraz levegőjű tél során megfakult bőrünket. Nincs is jobb erre, mint egy olyan testápoló hidratáló krém, amely telis tele van fiomabbnál finomabb olajokkal, melyek vitaminokban gazdagok, így táplálják és vitalizálják bőrünket.

Sokféle bázisolaj létezik, és ember (vagyis asszony) legyen a talpán, aki el tudja dönteni, hogy mit is rakjon aktuálisan a készülő krémbe. Igen, mára már szinte minden megkapható a boltokban, ám vigyázni kell, nagyon meg kell nézni, hogy milyen márkájú bázisolajat használunk. És sokszor érdemes a drágább, biztosan megbízható minőséget preferálni az olcsóbb, esetleg hamisítvány helyett. A top megbízható márka, ami hazai is ráadásul, természetesen a Panarom.

És akkor most lássuk, hogy mely olajoktól és illóolajoktól várhatunk bőrfeszesítő hatást. A bázisolajokat tekintve elsőként, az én személyes kedvencem az olivaolaj. A második a szőlőmagolaj. Ez utóbbi tele van E-vitaminnal is, mely egyébként egy antioxidáns hatású vitamin. Ott van még az argánolaj, a sárgabarackmagolaj, az argánolaj, a makadámiadió olaj, a ligetszépe olaj és a vadrózsaolaj is. Nagyjából ezektől várhatunk bőrfeszestíő hatást, ám csak akkor, ha minimum fél évig, tartósan használjuk őket.

Illóolaj kombinációnak pedig a leghatásosabb a mirtusz, az izsóp, a rózsafa, a szantálfa és a geránium. Az illóolajok esetében is nagyon fontos a megbízható minőségű termékek használata.

És most lássuk végre a receptet.

Összesen 12g bázisolaj (tetszőleges kombinációban, hiszen mindenki maga tudja, hogy mi a legjobb a bőrének, ugye?
3g méhviasz
5g emulsan/plantemuls
borsónyi lisolecitin
5g sheavaj

10 csepp rokonsal
2 csepp tejsav
10 csepp illóolaj (tetszőleges kombinációban)
1,5g E vitamin
25g víz

Az ismert módon, a bázisolajakat, a viaszt, az emulgáló szereket tegyük vízfürdőre (ami nem lobog). Ha összeolvadt, akkor vegyük le a vízfürdőről, és tegyük bele a sheavajat, olvadásig óvatosan kevergessük. A felmelegített vizet öntsük rá a keverékünkre, majd kezdjük el kézi mixerrel keverni addig, amíg a megfelelő állagú krémet nem kapjuk. Túlkeverni nem tudjuk (vagy legalábbis nekem még eddig nem sikerült), így bátran mixelhetjük, amíg biztosan össze nem áll.
A végén tegyük hozzá az E vitamint, az illóolajokat, valamint a tejsavat és a Rokonsalt.

Kellemes bőrápolást kívánok! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése