2012. január 9., hétfő

Ajakápoló rózsaszín agyaggal

Régen szerettem volna már elkészíteni az ajakápolóknak ezt a formáját. Ma végre volt egy kis időm, így összehoztam egyet, amit lehet majd tesztelni. Sajnos a kiöntés még nem tökéletes, nem egészen sikerült kapásból rájönnöm, hogyan is működik ez a csavaros izé...
Az alap recept ugyanaz, mint eddig, mivel az mindenkinek bevált! Vannak viszont olyanok, akik nem szeretnek kézzel nyúlkálni az ajakápolós dobozba, így ezt a receptet most nekik ajánlom!
Egy adagot sajnos elég nehéz elkészíteni. Én ezzel a mennyiséggel 3 és fél dobozkát töltöttem meg.

- fél evőkanál avokádóolaj
- fél evőkanál sheavaj
- fél evőkanál jojobaolaj
- 2 és fél evőkanál méhviasz
- E- vitamin
- édesnarancs illóolaj

Vízfürdőn az olajban felolvasztom a méhviaszt, levenni nem tudom a vízfürdőről, mert akkor a viasz rögtön megszilárdul, így a forró víz fölött tartva teszem bele a sheavajat és az avokádóvajat. Jól elkeverem, hogy hamar elolvadjanak, ha kell, pillanatokra visza lehet tenni a vízbe, hogy folyód maradjon. Ha elolvadtak az összetevők, akkor gyorsan bele lehet tenni az E-vitamit és az illóolajat, majd villám sebességgel beleaprikálni a nüansznyi dobozkába. És már mehet is a hűtőbe. Érdemes egy napot bent tartani, aztán lehet használni! Ja, én az elején tettem bele egy késhegynyi rózsaszín agyagot is, csak a móka kedvéére... nagyon fincsi használni, enyhén pirosítja az ajkat az agyag, és nagyon jót tesz a száraz ajkaknak is! Nem képez semmiféle réteget, nem érezni egyáltalán. Szerintem jobb lett, mint a tégelyes változat!


Bocsánat a trehány képért, iszonyúan kellett sietnem, mert Réka már jött...segíteni...

2 megjegyzés: