2011. december 25., vasárnap

Mézeskalács recept, a last minute-en túl...

Ha valakinek esetleg van még kedve sütni, just for fun...:)
Ez egy tök egészséges mézeskalács recept, vaj nélkül, ami egészen könnyűvé teszi a tésztát! Ez esetleg nem árt a tötöttkáposzta után. :))

Hozzávalók:
1kg rozsliszt, vagy graham liszt
500g méz, aminek lehet a fele nádcukor, vagy xillit, ha bírjuk anyagilag
5 tojás
2 mokkáskanál szódabikarbona
kicsi tej a gyúráshoz
4 evőkanál mézeskalács fúszerkeverék (fahéj, szerecsendió, koriander, gyömbér, szegfűszeg, ánizs és bors keveréke porrá törve)

Az egészet összegyúrjuk, majf fél órát pihenni hagyjuk a hűtőben. Ez után kb fél-1cm vastagra nyújtjuk és formázzuk. Nálunk a gyerekek nagyon élvezik. A tetejét meg lehet kenni tojással, vagy tejjel, de ez nálunk általában elmarad. Díszíteni mindenféle magokkal (szezámmag, lenmag, mandula, mogyoró) szoktuk, ha van rá idő és kedv.

Jó pihenést, és nagyon boldog ünnepeket kívánok mindenkinek!!!! :))))

1 megjegyzés:

  1. Én így az Ünnep végéhez közeledve kívánok áldott, békés Karcsonyt Neked és a Családodnak!

    VálaszTörlés