2012. február 15., szerda

Aloe verás szappan

Egy barátnőm ötlete inspirálta ezt a szappant. Én sokáig filóztam, hogy hogyan is lehetne megoldani, hogy aloe vera kerüljön a szappanba. A nyers növénylevet nem mertem beletenni, mert nem bíztam a szappan lúgosságának konzerváló hatásában, sokszor megjártam már a kis gél darabokkal...megromlanak, sajnos. :(
Aztán rájöttem, hogy lehet kapni szűrt levet is, amiben nincsenek géldarabok, és egyébként az ára sem olyan vad. Barátságos, natúrkozmetikumokkal kompatibilis anyagokkal van tartósítva (olyasmivel, mint a Rokonsal), így úgy döntöttem, hogy ezt teszem a szappanba. 100g-ot tettem bele a masszába. Ezt a 100g-ot levontam a kiszámolt víz mennyiségéből. A lúgot a vízben oldottam fel, az aloe-t pedig a szappankeverés végén, a formába öntés előtt tettem bele. Még egyszer jól elkevertem, és már öntöttem is ki. Remélem, hogy ezzel sok értékes anyagot megmentettem, és nagyon várom, hogy kipróbálhassam!!
A hatást zöld agyaggal próbáltam fokozni, ez a képen nem látszik annyira, mert egészen keveset tettem bele.

4 megjegyzés:

  1. Köszi, hamarosan ki is próbálom. :)

    VálaszTörlés
  2. Kipróbáltam, és a legjobb szappanok lettek, amiket valaha csináltam! :) Felülmúlnak minden kecsketejes, meg shea vajas szappant!! :))

    VálaszTörlés
  3. Nagyon ügyes vagy, én most ismerkedem a szappanozással, nagyon sokat tanulok a leírtakból! Szuper a blogod!
    Az Aloe gélt honnan szerezted be?

    VálaszTörlés