2013. július 28., vasárnap

Könnyű, nyári nappali hidratáló

Ez a hidratáló krém 75% vízzel készül, így igazán könnyen felszívódik, a bőr nem marad zsíros tapintású, mégis táplál, hidratál. Sőt, ha a megfelelő olajat választuk ki az elkészítéséhez (szezámolja, rízskorpaolaj, kókuszolaj), vagy teszünk bele sheavajat, vagy kakaóvajat, akkor még fényvédős nappali krémet is készíthetünk magunknak. Egyszóval, ez egy nagyon jó kis krém ebben a nagy melegben, és erős napsütésben, bátran próbálkozhatunk az elkészítésével, az emulsan és a lecitin bőven megfogják a benne lévő relatíve sok vizet.

3g bázisolajat 1 g méhviasszal 2g lecitinnel és 2 g emulsannal vízfürdő fölött összemelegítünk. Amikor levesszük a vízfürdőről, akkor teszünk bele 2g shea vajat, és felolvasztjuk benne. Közben enyhén megmelegítünk 23 g vizet/rózsavizet, amit szeretünk. Az összes vizet hozzáöntjük az olajos-méhviaszos-sheás keverékhez, majd csak ez után kezdjük el mixerezni. Néhány perces keverés után, amikor a krém már megfelelő állagú, akkor tesszük bele a kb 5-6 csepp választott illóolajat, 1-2 csepp tejsavat és 6 csepp Rokonsalt. Ha a krémet picit gélesíteni szeretnénk, tehetünk hozzá 1 g xantánt is, ezt lehet a végén, de vigyázva, lassan adagoljuk, mixelés közben, különben csomósodni fog a krém.


2013. július 9., kedd

Szörp recept a nyárra

Tudom, hogy nem szoktam csak így belinkelni oldalakat, de ezt a koncepciót most annyira a magaménak érzem, hogy nincs mit variálni rajta. :) Nagyon jó...alaprecept, amit úgy módosít az ember, ahogy a kedve tartja, lehet fűszernövényekkel (citromfű, levendula, menta) vagy friss gyünölcsel.

Itt a link: http://www.nlcafe.hu/nyar_szabadban/20130617/limonade-recept/